tiistai 30. heinäkuuta 2024

Elokuvissa LXXXIX: Fly me to the moon

 Heippa!

Kuulennosta kertovan elokuvan on ohjannut Greg Berlanti. Pääosissa näyttelevät Scarlett Johansson (Kelly Jones, mainosnainen), Channing Tatum (Cole Davis, NASAn laukaisujohtaja), Woody Harrelson (Moe Berkus, hallituksen mies), Ray Romano (Henry Smalls, NASAn insinöörejä) , Anna Garcia (Ruby Martin, Kellyn assistentti), Donald Elise Watkins ja Noah Robbins (Stu Bryce ja Don Harper, NASAn nuoria insinöörejä).

Fly me too the moon kertoo kuulento Apollo 11 valmisteluista ja lopulta laukaisusta. Huippumainostaja Kelly palkataan nostattamaan kalliin avaruusohjelman suosiota. Lisäksi on tarkoitus hankkia tukijoita hallinnosta, jotta sitäkin kautta saataisiin hankkeelle lisää rahaa. Kelly onnistuukin erinomaisen hyvin, vaikka projektinjohtaja Cole ei pidäkään kaikista hänen keinoistaan. Lopulta salainen palvelu vaatii Kellyä kuvaamaan feikkifilmin kuuhun laskeutumisesta. Se aiotaan näyttää kansalle, mikäli oikea menee jollain tavalla pieleen.

En tiedä oliko Finnkinon sivuilla ollut juonikuvaus huono vai olinko vain lukenut sen surkeasti, mutta yllätyin positiivisesti, miten kiva tämä elokuva oli. Odotin enemmän romanttista draamaa, ja toki sitäkin oli, mutta loppujen lopuksi rakkausjuoni oli aika pienessä osassa. Mainoskampanjointi oli mielenkiintoinen ja tosiaan, kun myöhempi historia tuntee koko jutun menestystarinana, niin ei tule ajatelleeksi, että Yhdysvalloissa oli meneillään aika paljon muutakin ja kansalaiset olivat vähän kyllästyneitä kalliiseen avaruusohjelmaan, joka ei oikein tuottanut mitään tuloksia. Kuuhun laskeutumisen feikkauksestahan on spekuloitu, leffassa esitettiin, että sellainen tosiaan olisi kuvattu, mutta ei koskaan näytetty.

Tykkäsin kaikista näyttelijöistä ja puitteetkin olivat hienot. Suosittelen leffaa lämpimästi. (tämä kertomus on kovin lyhyt, mutta henkilökohtaisessa elämässä on nyt vähän vaikea aika, joten rahkeita enemmän kirjoittamiseen ei ole)


-Roona-




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kastanjanruskeaa ja pisamanpunaista

 Moikka! Huom: Tämä on fanifiktiota, jossa henkilöt ja maailma on otettu J. K. Rowingin Harry Potter kirjoista, mutta juoni on omani. Olen k...