maanantai 29. huhtikuuta 2024

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka!


4.(200) '

Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alemmas, kun oma vuoro tuli. Muutama myös sujautti käteismaksun mukana lapun, joka sisälsi todennäköisesti puhelinnumeron. Loki irvisti sisäänpäin. Tietenkin blondi komistus oli palkattu naisasiakkaita ajatellen. Vielä sellaisia, jotka yleensä kiersivät Sorellasin tapaisen paikan kaukaa. Hän pääsi viimein tiskille. 

”Tuplaespresso. Se varmaan onnistuu sinultakin”, hän puhahti ennen kuin ehti saada innokkaat hyvän päivän toivotukset. 

Jykevien kasvojen hymy syveni, jos mahdollista. ”Tietenkin. Ja talo tarjoaa sen viimekertaisen takia.” 

Nyt Loki tarkkaili, että kahvin valmistus meni oikein. Kun Thor laski takeaway-mukin tiskille, hän tarttui siihen hieman liian nopeasti ja heidän sormensa hipaisivat tosiaan. Loki ei jäänyt odottamaan miehen reaktiota vahinkoon. 

”Eikö äiti opettanut sanomaan kiitos?” Loki nosti katseensa. Yksi niistä edellä jonottaneista tytöistä puhutteli häntä. 

”Ja mitäköhän se sinulle kuuluu?” 

Tyttö tuhahti. ”Hän antoi sinulle ilmaisen juoman.” 

Loki katsahti mukiaan. ”Niin, koska kusi edellisellä kerralla kuppiini.” 

Tyttö soi mielistelevän hymyn Thorille hänen taakseen. ”Ettei tuollaista luuviulua vaan vituttaisi, kun naisia kiinnostaa oikeat miehet?”  

Lokin teki mieli heittää kahvinsa päin tytön kasvoja. ”Minulla on tyttöystävä, kiitos vain”, hän totesi sen sijaan kylmästi. 

”Sen kun näkisi”, tyttö tiuskaisi ja asteli sivummalla seisovien ystävättäriensä palvovien katseiden alle. Loki puri hampaansa yhteen mennessään.



5. (200)

 Thor oli saanut suunsa auki vasta miehen mentyä ja käskenyt tiukasti naista ystävineen lähtemään. Se kaveri sai ilmaiskahvin ihan aiheesta, hän oli todennut. Eniten Thoria jäivät kuitenkin vaivaamaan kaunismuotoisesta suusta tulleet sanat: Minulla on tyttöystävä. Olisihan se tietysti pitänyt arvata, ei tuollainen tyyppi kulkenut vapaana. Hän oli silti toivonut mielessään, ei niin salaakaan, että mies olisi ollut kiinnostunut toisista miehistä. Tai siis lähinnä hänestä. Joka tapauksessa seuraavan kerran, kun mustatukka tuli Sorellasiin hänen perässään ovesta asteli reipas punapää. 

Thor yritti hymyillä kuten aiemminkin. ”Hei taas.” 

Mies ei huomioinut häntä millään tavalla vaan kysyi naiselta: ”Mitä otat, Nat?” 

Punapää virnisti Thorille. ”Anteeksi, Lokilla on tänään huono päivä. Tai oikeastaan aina. Haluaisin jäälatten.” 

Hänen nimensä on Loki, Thor ajatteli pehmeästi. 

”Sama minulle. Kummatkin mukaan”, tokaisi unelmoinnin kohde tympeästi. 

Thor valmisti juomat oikein huolellisesti. Lokin kahviin hän ripotti ekstraksi suklaalastuja. ”Tässä nämä olisivat.” 

”Minä tarjoan”, Loki sanoi ennen kuin punapää ehti kaivaa laukkuaan. 

Hän on herrasmies, söpöä, pyöri Thorin aivoissa. Hän näppäili hinnat kassaan ja osoitti korttipäätettä. ”Lupaan, ettei tilisi tyhjene”, hän heitti iskien silmää. 

Hän oli huomaavinaan, kuinka Loki punastui ihan hiukkasen. Tämä mutisi jotain epäselvää tunaroinnista ja maksettuaan veti punapään äkkiä mukaansa. Thor jäi katselemaan heidän peräänsä sydän sekalaisista tunteista syrjällään.



6. (200) 

”Mitäs tuo oli?” Natasha kysyi, kun he olivat päässeet pienen matkan päähän Sorellasista. 

”Mikä?” Loki vastasi yrittäen kuulostaa mahdollisimman tietämättömältä. 

”Jätkä flirttaili sinulle kuin viimeistä päivää. Minulle riitti vain kohteliaisuuden rippeitä. Ei sillä, että hän olisi ollenkaan minun tyyppiäni.” Natasha viskasi kahvimukinsa kannen lähimpään roskikseen ja kulautti juomaa. 

”Eikä flirttaillut”, Loki murahti. ”Hän on vain helkkarin ärsyttävä.” Hänkin oli puhuessaan poistanut kupistaan kannen. 

”Ahaa. Ja miksiköhän minulla ei sitten ollut noita?” Nat totesi viitaten juoman päällä kauniisti keinuviin tummasuklaahippuihin. 

”Koska Thor on tumpelo.” 

Nat virnuili toisella huulipielellään. ”Ai, nyt hänellä on jo nimi.” 

Loki katsoi häntä murhaavasti ja naputti rintaansa kuin sanoakseen, että hölmömpikin osasi lukea nimilätkän. 

Nat pujotti kätensä lepyttelevästi Lokin käsikynkkään. ”Okei, en kiusaa enempää. Mutta totta puhuen sinä tarvitsisit panon. Ja tuossa olisi hyvä kohde.” 

Loki antoi kasvojensa rentoutua, vaikka se ei pehmentänyt hänen ilmettään juurikaan. ”Aluksikaan, Natiainen, minä en tarvitse panoa. Toisekseen jonossa on tällä hetkellä luultavasti 50 tyttöä ennen minua. Ja ai niin, minä olen väärää sukupuolta!” 

Nat pyöritti silmiään tietäväisesti. ”Tasan olet. Mutta oikeasti olisi mukavaa, jos löytäisit jonkun. Oli se sitten yhden yön juttu tai jotain pitkäaikaisempaa.” 

”Oman Bruceni?” Loki hymähti. ”Sitä onnea minulle ei varmaan olla suomassa.” He kävelivät istumaan läheiseen puistoon.


-Roona-




maanantai 22. huhtikuuta 2024

Mietteitä kirjasta CIII: Muusa, Parittomat ja Fahrenheit 451

 Heippa!


Kaksi naista, kaksi aikakautta. Kadonneen maalauksen salaisuus sitoo naiset yhteen Jessie Burtonin kiehtovassa lukuromaanissa. Vuonna 1967 trinidadilainen Odelle pääsee konekirjoittajaksi lontoolaiseen taidegalleriaan ja tutustuu nuoreen mieheen, joka haluaa myydä perinnöksi saamansa taulun. Mutta kuka taulun on maalannut? Taulun arvoitus johdattaa 1930-luvun lopulle sisällissodan runtelemaan Espanjaan, jossa taidekauppiaan tytär Olive Schloss harrastaa maalaamista – salassa. Olive tutustuu perheensä palvelijattareen Teresaan, jonka veli, taitelijan urasta haaveileva vallankumouksellinen Isaac vetää Olivea puoleensa. Kun Isaac ja Teresa kannustava Olivea paljastamaan taiteelliset lahjansa, seuraukset ovat kohtalokkaat.

Minulle tuli Odellesta mieleen Hakekaa kätilö!-sarjan Lucille, joka oli kotoisin Jamaikalta (Odelle muuten mainitsee kirjassa, ettei ole koskaan käynyt Jamaikalla, vaikka onkin kotoisin toiselta Karibian saarelta Trinidadista). Se ei niinkään johtunut kirjaimellisesta kotimaasta kuin samanlaisesta taustasta ja heidän kokemistaan samanlaisista ennakkoluuloista. Myös tuo 30-luvun Espanja tuntui jotenkin tutulta, kun on katsonut joitakin siihen aikakauteen sijoittuvia espanjalaisia draamasarjoja. Pidin Oliven ja Teresan suhteesta ja siitä, miten he kipuilivat toistensa kanssa. Isaac jäi minulle vähän mysteeriksi ja aika kaukaiseksi hahmoksi. Majorie Quickin henkilöllisyyttä oli kyllä kiva kirjan mittaan pohdiskella ja arvailla. Onnistuin keksimään sen ennen kuin se lopussa paljastettiin.

Luomuviljelijä Tommi Saarinen uurastaa Petäjäniemen kartanon mailla – niillä jotka jätettiin suvulle torpparivapautuksen jälkeen Tommin isoisän äidin, Anna Sofian perintönä. Itsepäistä partasuuta ahdistelevat ilmastonmuutoksen riehaannuttamat säät, kasvitaudit ja tuholaiset, mutta myös kiristyvä EU-byrokratia, joka on juuri saanut uudet kasvot. Paikalliseksi luomutarkastajaksi on pestattu vasta Brysselistä palannut agronomi Salla Hartikainen. Tarmokas nuori nainen ei kumarra herroja eikä hehtaareita – lieneekö topakkuus periytynyt hänen kansanedustajana vaikuttaneelta esiäidiltään Hilmalta. Kesästä tulee ennennäkemättömän raju. Petäjäniemen peltojen tienoilla tunteita loukataan puolin ja toisin. Näyttää jo siltä, että joku jää auttamatta paripuoleksi.

Olin pelännyt, etten pitäisi tästä sarjan viimeisestä osasta, koska se hyppää monta sukupolvea Annasta ja Hilmasta eteenpäin 2000-luvulle. Mutta se osoittautui sarjaan sopivan henkiseksi ja erityisesti pidin sen positiivisesta suhtautumisesta luomubyrokratiaan. Mustonen on selvästi tehnyt taustatyönsä ja ymmärtää sekä viljelijää että byrokraattia. Aika jännä, että takakannessa on haluttu antaa ymmärtää, että näkökulmahenkilö olisi Tommi, kun se kuitenkin heti alusta alkaen on Saara. Tykkäsin reippaista muoreista Fannista ja Allista. He tietysti huomasivat heti, että Saara ja Tommi sopivat yhteen. Myös tuo harjoittelija Minnan juttu oli jotenkin tyypillistä draamaa. Harmi toki hänen pojalleen Epulle, sitähän Saara ja kumppanitkin pahoittelivat eniten.

Ray Bradburyn vuonna 1953 ilmestynyt romaani Fahrenheit 451 kertoo ydinsotaan ajautuvasta maailmasta, jossa ihmiset turrutetaan viihteellä. Kirjallisuus on kiellettyä. Sivistyneistö on vaiennettu ja kansa tietämätöntä. Palomiehet polttavat kirjat ja kirjatoukkien talot. Palomies Guy Montag pitää työstään. Hän tapaa naapurissa asuvan eksentrisen Clarissen ja tutustuu sananvapauteen. Viihteen suurkuluttaja, Montagin vaimo Mildred yrittää itsemurhaa ja Clarisse katoaa. Montag alkaa lukea ja joutuu vaikeuksiin auktoriteettien kanssa. Fahrenheit 451 on yksi maailman arvostetuimmista dystopiaromaaneista. Klassikon uudesta suomennoksesta vastaa Einari Aaltonen.

Uusi suomennos kuulusti miellyttävän modernilta ja erityiskiitoksen annan painoksen komealle kannelle. Itse en jotenkin lämmennyt Fahrenheitille, joskaan sitä tuskin on tarkoitettu teoksena ketään lämmittäväksi. Toisaalta Bradbury on osannut ennustaa oikein ääliöviihteen, tositv tähtösistä koostuvan perheen. Toisaalta hän ei ole arvannut, että elämme laadukkaan ja hyvin kirjoitetun tv-draaman kultakautta, toki pääasiassa striimauspalvelujen eikä normaalin ajastetun tv:n kautta. Sota on sokaistuille ihmisille kaukana, kunnes se tulee kirjaimellisesti päälle pommien muodossa. Yksi Mildredin ystävärouvista ei ollut lainkaan huolissaan sotaan joutuneesta siipastaan, kyllähän mies kotiin tulee, kunhan taistelu muutaman päivän päästä loppuu.


-Roona-



tiistai 16. huhtikuuta 2024

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 1-3

 Moikka!


Disclaimer: tämä on fanifiktiota, jossa henkilöt on lainattu muualta, mutta tarina ja juoni ovat omiani. MCU kuuluu tekijöilleen, enkä minä saa kirjoittamisesta tai julkaisemisesta rahaa.


1.(300) 

Loki oli ärsyyntynyt. Se johtui sekä kofeiinin puutteesta että ihmisistä yleensä. Kauniilla säällä – niin kuin tänään – heitä oli liikkeellä ruuhkaksi asti ja kaikki olivat siitä huolimatta iloisia. Hän yritti suunnata kantakahvilaansa, mutta ripeydestä oli turha puhua. Onneksi Ruth sentään olisi Sorellasissa. Ruth oli keski-ikäinen työhönsä tympääntynyt asiakaspalvelija, joka vastaili tylysti, mutta teki ilman muuta New Yorkin parhaimmat kahvijuomat. Eikä Lokin tarvinnut sietää ketjuliikkeiden ja hispteripaahtimoiden aurinkoisten myyjien tekopirteitä virneitä. Viidentoista minuutin kuluttua kello kilisi Lokin astuessa sisään Sorellasiin. Muutamissa pöydissä istui asiakkaita, mutta tiskillä ei ollut ketään paitsi sen takana joku, joka ei ollut Ruth. Lihaksikas vaaleatukkainen nuorimies hymyili Lokille silmillään. 

”Mitä saisi olla?” tämä kysyi ystävällisellä äänellä. 

”Tee minulle take-away karamellilatte.” 

Valkoisten hampaiden pilkahdus ja mies oli kääntynyt valmistamaan tilausta. Loki tuhahti pienesti. Tuollaisen tausta oli helppo arvata. Urheilijapoika, luokkansa suosituin, tyttöjä pyöri ympärillä kuin vettä joessa. Loki oli joskus ollut ihan kohtuullinen yleisurheilija, mutta se oli loppunut kaapista tulemiseen, koska muutamat kultatukan kaltaiset ääliöt eivät olleet voineet jakaa pukuhuonetta hänen kanssaan. Ja tietysti koska oltiin pienessä amerikkalaisessa peräkylässä, jalkapalloilijat saivat tahtonsa läpi. Loki havahtui, kun hänelle ojennettiin lämmintä pahvimukia. 

”Se tekee viisi kaksikymmentä.” 

Huulet olivat edelleen korvissa. Hän tunki luottokorttinsa maksupäätteen päälle, nappasi kupin mukaansa ja suuntasi ovelle. Hän irrotti kannen, nosti reunan huulilleen automaattisesti ja… sylkäisi suunsa sisällön takaisin muun kahvin joukkoon. 

”Mitä helvettiä tämä on?” 

Kassapoika katsoi häntä säikähtäneenä. ”Anteeksi. Olen uusi. Minulle tuli varmaan joku virhe. Teen sinulle uuden.” 

Loki tömäytti mukin tiskiin. ”Minulle riittää yksi myrkytyskerta per päivä, kiitos vain.” 

Kultatukka – nimikyltissä luki Thor – naputteli hätäisesti sormiaan. ”Saat tietysti rahat takaisin…” Hän oli jo kassakoneen luona. 

”Ei tarvitse! Ties vaikka onnistut tyhjentämään tilini senkin onneton tumpelo.” Loki käännähti erittäin dramaattisesti ja pyyhälsi ulos Sorellasin ovesta. Hän oli niin harmistunut, että tömisteli lähimpään Starbucksiin kahden korttelin päähän, josta palasi kohta kadulle puolen litran sokeripommin kanssa.

 


2.(150) 

Thor nyökkäili Ruthin saarnalle, vaikka puolet siitä menikin ohi hänen korviensa. ”Se poika on minun parhaita asiakkaitani. Hän käy täällä melkein toiselta puolelta kaupunkia! Sen sain hänestä kerran puristettua irti, vaikka hän ei juuri turhia puhele. Kuunteletko sinä tyhjäpää edes?!” 

”Tietysti”, Thor myönsi rauhallisesti. ”Olen pahoillani.” Sanat tulivat automaatilla, sillä aivot työskentelivät paljon tärkeämmän asian parissa, nimittäin tuon kaupungin toiselta laidalta tulevan miehen kauniissa mustissa silmissä. 

Ruth tuhahti halveksuvasti. ”Anna mun kaikki kestää. Toivotaan, että hän tulee takaisin.” 

Nainen laahusti takaisin liikkeen puolelle jättäen Thorin takahuoneeseen. Minäkin toivon, että hän tulee takaisin, Thor mietti. Olisi mukava tietää hänen nimensä. Ja tehdä hänelle onnistunut kahvi. Ihan anteeksipyynnöksi tietysti vain. Ajatukset lähtivät harhailemaan. Miten joku saattoikin olla niin komea. Korkeat poskipäät, hienostuneet huulet, joissa oli pieni amorinkaari… Sellaiset saivat hänet heikoksi. Hän opettelisi heidän listansa joka ikisen kahvin valmistuksen täydellisesti. Mielikuvilleen virnuille Thor nousi tuolilta ja meni Ruthin luo pyytämään tarkempaa opetusta.

 


3.(100) 

Sokerihumala rynkytti päässä. Loki makasi sohvallaan kylmäkääre otsalla. Helvettiin Starbucks ja helvettiin jokainen, joka kirjoitti i:n pisteen paikalle pikkuisen sydämen. Omatuntokin saisi painua sinne jonon jatkoksi. Se nimittäin oli alkanut soimata häntä siitä, että hän oli ollut ilkeä sille kassapojalle. Loki tiesi, ettei hän ollut koskaan erityisen kiltti kenellekään. Hänen harvat ystävänsä tiesivät sen oikein hyvin eivätkä välittäneet ajoittaisista passiivisaggressiivisuuden purkauksista. Joten miksi nyt olisi tarvinnut piitata. Natasha olisi varmaan osannut kertoa, jos hän oli jaksanut soittaa naiselle. 

Pyydät seuraavalla kerralla anteeksi, niin minä menen pois, omatunto kuiskasi viekoittelevasti. 

Ihan sama, Loki huomasi vastaavansa. Kunhan vain saan olla rauhassa loppuillan.


-Roona-




maanantai 8. huhtikuuta 2024

Elokuvissa LXXXV: All of Us Strangers

 Heippa!

Andrew Haig on ohjannut ja käsikirjoittanut Taichi Yamadan romaaniin Strangers perustuvan elokuvan. Pääosissa näyttelevät Andrew Scott (Adam), Paul Mescal (Harry), Jamie Bell (Adamin isä) ja Claire Foy (Adamin äiti).

Adam on upouudessa, lähes tyhjässä kerrostalossa asuva käsikirjoittaja. Hän kamppailee edelleen vanhempiensa kuolemasta aiheutuvien muistojen kanssa, vaikka nämä tappaneesta autokolarista on jo 30 vuotta. Hän tutustuu sattumalta talon toiseen asukkaaseen, kuutoskerroksessa majailevaan Harryyn. Miesten välille syttyy suhde. Adam alkaa vierailla perheensä vanhalla kotitalolla, jossa vanhemmat yhä hänen kuvitelmissaan asuvat samanlaisina kuin kolmekymmentä vuotta sitten. Isä ja äiti ottavat aikuistuneen poikansa avosylin vastaan, mutta aika on mennyt eteenpäin eikä yllätyksiltä ja suurilta tunteilta vältytä.

Miten luontevasti Bell, Foy ja Scott näyttelivätkään tilannetta, jossa tosielämässä kaikki ovat aikuisia, mutta silti yhtä pidetään edelleen lapsena. Tätä on jotenkin vaikea pukea sanoiksi, mutta voisi tuntua todella vaivaannuttavalta, kun aikuinen mies haluaa mennä vanhempiensa väliin nukkumaan, mutta jotenkin Foysta ja Bellistä huokuu se, että he ovat kartalla siitä, että tämä on heidän pieni poikansa, vaikka toisella tasolla tajuavatkin, että Adam on vuosikymmenien aikana kasvanut aikuiseksi. Minusta oli myös kivaa, että isä oli ok Adamin homouden suhteen ja oli arvellutkin jotain sen suuntaista, kun taas äiti vähän järkyttyi asiasta. Yleensähän tämä menee kliseisesti toisin päin, koska tokihan hoivaviettisen naisen on helpompi ymmärtää herkkää lastaan. Äidin huolen kautta oli kuitenkin kauniisti käsitelty sitä, että vaikka nykyään ei tarvitse pelätä HIViä eikä rikostuomiota, niin queeriksi (sivuhuomautuksena: Adamin ja Harryn keskustelu siitä käyttävätkö he itsestään sanaa gay vai queer on mielenkiintoinen samoin kuin tekstittäjän päätös jättää sana gay suurimmaksi osaksi kääntämättä homoksi) tunnustautuminen aiheuttaa ulkopuolisuuden tunnetta yhteiskunnassa, jossa heterous on normi.

Harryn hahmo jäi minulle ehkä vähän kaukaiseksi. Välillä ajattelin, että ehkä hänkin on Adamin mielen luomus, kuten kuolleiden vanhempien näkeminen suremisprosessia helpottamassa. Harryllähän ei kerrottu olevan juuri siteitä ulkopuoliseen maailmaan esim. päivittäistä työtä. Toki hän puhui perheestään, mutta siinäkin oli se varaus, että hän näkee heitä harvoin joka tapauksessa (ts. juonen ei siis tarvitsisi perustella, miksi Adam ei koskaan tapaa tätä perhettä tai näe jälkiä heistä). Toisaalta Harryn ehkä kuuluikin olla hieman irrallinen reppana.

Lopussa jäin pohtimaan, että tuliko Harrysta nyt Adamille uusi suru ja pakkomielle vanhempien tilalle. Olisin toivonut, että hahmo olisi saanut jäädä hieman terveellisempään paikkaan kuin mistä aloitti, mutta en myöskään tässä tapauksessa koe, että ratkaisu olisi ollut jotenkin epätyydyttävä.

Leffan alkukuva oli muuten aika messevä ja olisi sopinut hyvin myös johonkin katastrofielokuvaan kuvaamaan tuhon jälkeistä maailmaa ja sopi tämäkin tarinan surumielisyyteen hyvin. Tästä tietysti pojot tuotantotiimille. Suosittelen leffaa katsottavaksi lämpimästi.


-Roona-



maanantai 1. huhtikuuta 2024

Varastettu, haluttu, hellitty

 Moikka!


Asha käveleskeli laiskasti puutarhassa. Hänen pitäisi kohta liittyä bjarmialaisen prinsessansa seuraan ja pelkkä ajatuskin tympi häntä. Tytön käytös oli hillittyä ja sivistynyttä, mikä oli kaiketi hyvä, mutta hän oli odottanut pohjoista barbaarisuutta ja pettynyt pahasti. Serja ei selkeästi ollut saanut kaikkein johdonmukaisinta opetusta, mutta hän oli luonnostaan taitava keskustelija ja – Ashan oli pitkin hampain myönnettävä – tytöksi erittäin fiksu. Tilanteen ollessa toinen hän olisi kenties mielellään riiustellut tämän kanssa, mutta sille, että avioliitosta oli sovittu hänen selkänsä takana mitään kysymättä, luonne ei halunnut antaa periksi. Asha antoi tyylikkään hymyn valua huulilleen tytön ja tämän esiliinan ilmestyessä hänen näköpiiriinsä. Hänen ja prinsessan kaartin kukkoilevan kapteenin välillä oli kipinöinyt alusta alkaen, vaikkeivät he olleet vaihtaneet montaakaan sanaa. Oli äärimmäisen ärsyttävää, miten mies vahti tyttöä kuin hai laivaa. Ja vielä ärsyttävämpää oli, että Serja ei tuntunut välittävän koko vartijasta.

”Näytät ihastuttavalta prinsessa”, Asha sanoi kumartaen.

”Tekin näytätte hyvin voivalta, prinssi Asha.” Tyttö alkoi astella hänen vierellään. ”Minusta on ihanaa kävellä puutarhassa. Meillä Bjarmiassa ei ole juuri tällaisia, toki kesäkukkia niityillä ja hyötykasveja kasvimaalla.”

Ashaa ei huvittanut puhua kaiken maailman kukista. ”Pohjoisessa on varmaan liian kylmä. Sitä paitsi puutarhat ovat synnillisiä. Niiden hämärien lehvästöjen suojissa voidaan harrastaa kaikenlaista siveettömyyttä.”

Serjan ilme oli järkyttyneen sijaan lievästi kiinnostunut, minkä kohonneet kulmat paljastivat. ”Voisitko antaa jonkun esimerkin?”

Asha käänsi katseensa häneen. ”No, pojat suutelevat tyttöjä kiellettyihin paikkoihin.”

Serja tuijotti häntä hetken vastaan ja kääntyi sitten vahtinsa puoleen. ”Odota tässä Ilja.”

Asha odotti vastalausetta, mutta mies kohautti vain harteitaan ja alkoi kuikuilla taivaalle. Serja läksi eteenpäin ja hänen oli seurattava. He tulivat suojaisaan kohtaan ja tyttö kääntyi häntä kohti virnistäen leikkisästi. Yllätyksekseen Asha tunsi pian huulet omilla huulillaan. Suudelma oli kevyt, mutta se oli viedä häneltä jalat alta. Serja oli jo lähdössä takaisin ilkikurisesti elehtien. Asha jäi yksin siimekseen. Heidän ensimmäinen suudelmansa oli varastettu häneltä ja sydän siinä mukana.

 

****

 Asha katseli Serjaa, joka ilmestyi sivuhuoneesta heidän yhteiseen makuukamariinsa. Hänet oli autettu ulos hääpuvustaan ja puettu kauniiseen hieman läpikuultavaan pitkään yöpaitaan. Runsas tukka oli lähes kokonaan auki ja virtasi kuohuina selkään.

”Mihin minä tarvitsen tätä?” Serja valitti nykien paidan nyörejä. ”Kotona aviopuolisot esiintyvät toisilleen alasti tässä tilanteessa.”

Asha otti muutaman kiirehtivän askeleen hänen luokseen ja kietoi kätensä hoikan lantion ympärille. ”Näytät ihanalta”, hän urahti saadessaan viimein painaa kasvonsa tytön kaulalle.

”Jos tämän mekon on tarkoitus saada minut tuntemaan itseni epävarmaksi, niin se onnistuu siinä. Ihan kuin en epäilisi jo riittävästi, että petyt minuun.”

Asha nosti päänsä. ”Petyn sinuun?”

Serja virnisti hänelle surullisesti ja toi sormensa silittämään leukaa. ”Sinä olet tottunut uhkeisiin naisiin ja minä olen tällainen pajunvitsa.”

Asha oli autuaasti unohtanut, että oli pitänyt ylipäänsä joskus jostain muusta kuin tuosta norjasta vartalosta, joka liikkui miekkaillessakin kuin ajatus. Hän oli kaksi viime viikkoa kiduttanut itseään iltaisin mielikuvilla siitä, miltä se tuntuisi hänen allaan ja päällään. ”Onko joku antanut sinun ymmärtää, ettet olisi maailman haluttavin? Koljaan en pääse käsiksi, mutta lupaan höyhentää Iljan, mikäli häneltä on lipsahtanut väärä sana. Mutta hoidetaan ensin hääyö pois alta, jos sopii.”

Serja pyrskähti ja rentoutui ja Asha veti hänet aivan kiinni itseensä osoittaakseen halunsa todeksi. Tyttö kietoi toista jalkaansa hieman hänen reitensä ympäri.

”Tiedätkö mikä etu alastomuudella on vaatteisiin verrattuna?” Kysymys oli kujeileva. ”Me molemmat voisimme tuntea toistemme kiihotuksen sen sijaan, että vain minä tunnen sinun.”

Ashan suu kostui. Serjan kädet leikkivät hänen niskassaan ja katse oli intiimi. ”Tarkoitatko sinä, että…?” Ashan ääni oli käheä.

”Riisu tämä typerä riepu päältäni ja kokeile.”

Nyörit meinasivat rueta hankaliksi, mutta pian valkoinen kangas valahti Serjan olkapäiltä koristamaan lattiaa. Ashan miehuus pääsi housuista vapaaksi paljon näppärämmin. Paidan he repivät pois yhteistuumin yläkautta. Asha johdatteli tuoreen vaimonsa sängylle, sillä hän oli liian heikko kestääkseen tämän märkyyttä seisaaltaan. He uppoutuivat syvään suudelmaan.

 

****

Kämmen seikkaili kevyesti pyöristyneellä vatsalla. Ashan oli vaikea uskoa, että hänestä tulisi isä. Muutama vuosi sitten ajatus olisi ollut aivan absurdi. Hän oli ollut typerä ja hemmoteltu nuorempi prinssi. No, Serja oli sitten tullut ja sotkenut kaiken.

”Tuntuuko se sinusta vieläkin ihmeelliseltä?” Serjan kysymys keskeytti hänen mietteensä. Nainen makasi alasti vällyjen alla hänen kanssaan.

”Tietenkin. Kunpa vain olisimme saaneet pitää sen vain meidän välisenämme pidempään. Eikö sinusta?” Serja toi oman kätensä Ashan käden päälle mahalleen. ”Minä olen päällikön tytär, prinsessa tai mitä titteliä nyt haluaakaan käyttää. Olen tiennyt aika nuoresta, että minun on saatava miehelleni perillisiä. Mutta kyllä meidän pikkuisemme on erityinen, hänet on kuitenkin tehty rakkaudessa.”

Asha sukelsi peiton alle ja antoi joukon pehmeitä suudelmia vaimonsa kädelle ja ihon alla kasvavalle vauvalle. Hän pullahti takaisin esiin tukka sekoittuneena saaden Serjan hymyilemään. Nainen painoi kasvonsa hänen kaulaansa ja huokasi syvään.

Asha kykeni huomaamaan onnellisuudessa pienen murheen reunuksen. ”Vieläkö äiti on sinulle hankala?”

Serjan hyväili hänen kurkkuaan. ”Aluksi meni hyvin. Kuningatar oli iloinen raskaudesta. Mutta nyt kun ei voi syyttää minua enää mahoksi, Zuheila kuiskii äitisi korvaan, kuinka lapsi ei ole sinun ja kuinka minä olen avannut haarani jokaiselle kaartilaiselleni. Käsittääkseni hän pitää Iljaa todennäköisimpänä isäehdokkaana.”

Asha veti Serjan katsomaan itseään silmiin. Sinisissä lammissa näkyi reunoilla huolta. ”Minä tiedän, miten asia on ja rakastan sinua ja pikkuistamme. Zuheila saa lähteä hovista, menköön äidin tiluksille tai minun puolestani minne vain. Minun vaimostani ei levitetä perättömiä huhuja.”

Serja suuteli häntä näykäten lopuksi alahuulesta. ”Olet muuttunut minun suhteeni varsinaiseksi leijonaksi. Muistutat siinä suhteessa erästä itsepäistä paukapäätä, jonka tunnen vähän liiankin hyvin.”

Nyt oli Ashan vuoro kiusoitella rakkaansa suuta. ”Hyvä, että meitä on kaksi leijonaa, elämäsi rakkaus ja paras ystäväsi, pitämässä puoliasi. Ei sillä, että sinä sitä erityisesti tarvitsisit.”

Serjan huulilla karehti pehmeän lämpimästi ja hän johdatti taas kummankin kämmenet pikkukummulle. Lapsesta tulisi taatusti hellitty.


-Roona-



Miehen mieli askartelevi voimassa sisäisessä

 Moikka! (100)  Mestari Valkea Lootus istui jalat ristissä lammen rannalla. Taikuus virtasi voimakkaana juuri lammen vieressä, mutta hän sul...