lauantai 16. joulukuuta 2017

Elokuvissa XIV: Justice League


Heippa!


Kahden supersankarielokuvan katsominen peräkkäin ei kyllä alunperin ollut suunnitelmissa, mutta niin vain siinä sitten kävi. Olivat myös yllättävän erilaiset nämä kaksi. Kuten Thorista kirjoittaessani jo sanoinkin, se oli humoristinen ja eikä ottanut itseään turhan vakavasti. Toisaalta Justice League on vakava muutamis keventäviä kohtia lukuunottamatta eikä siinä yritetäkään mitään itsetietoisuutta, itseironisuudesta nyt puhumattakaan. Juoni ei ole järin monimutkainen: Superman on kuollut ja maahan kohdistuu uhka vieraalta taholta. Steppenwolf parademoneineen haluaa yhdistää emolaatikot ja päästä näin hallisemaan maailmaa. Batman kokoaa ympärilleen tiimin, joka voisi taistella uhkaa vastaan.

En ole vieläkään ihan sinut sen kanssa, että Ben Affleck on Batman, mutta hyvin se veti ainakin tässä leffassa. Huvittavinta on kyllä se ääni. Siis miksi pitää murista kuin joku karhu? Bruce Waynenä olleessaan hän puhuu kuitenkin ihan normaalisti ja kuulostaa paljon uskottavammalta ja minusta tarpeeksi pelottavaltakin. Tajuaakohan kukaan mitä se muristessaan edes sanoo? (Okei, kyllä Affleckin Batman-murinasta paremmin selvän saa kuin monen näyttelijän normaalipuheesta, mutta se kuulostaa koomiselta.) Tämän lisäksi Albert nillitti Batmanille/ Brucelle koko ajan. Vissiin A on kyllästynyt olemaan hovimestarina, isänä, äitinä ja vaimona Brucelle. Olen lukenut jostain, ettei Jeremy Irons ole erityisen ihastunut rooliin – ts. tekee sitä vain rahasta – ja se kyllä näkyi. Hän oikein luki repliikitkin niin, että niihin tuli ekstrataso nillitystä, siis äänenpainojen ja muun mukana. Vielä propsit Brucelle – ja käsikirjoittajille – ”supervoimani on olla rikas” –vitsistä. Huippua, että tuo tuotiin esille. Minusta Marvelin puolellakin Tony Starkin tärkein supervoima on ne rahat, Ironman puku/ puvut tulee sitten hyvänä kakkosena.

Mitä tulee muuhun roolitukseen tulee niin se oli loistava. Gal Gadot on viehättävä ja hänen erikoinen aksenttinsa sopii mainiosti Dianalle. Minulle oli vähän outoa, että Wonder Womanin ja Batmanin välille yritettiin luoda jotain romanttista. Ehkä noille vihjailuille, olivat ne sitten vitsejä tai todellisia vihjailuja, annettiin jotain pohjaa Batman v. Supermanissa, mikä selittäisi etten niitä ymmärrä, kun en ole kyseistä elokuvaa nähnyt. Beyond the Trailer –kanavan Grace ylisteli Ezra Milleriä jo elokuvan trailereihin reagoidessaan ja oli kyllä täysin oikeassa. Erityisesti Ezran ilmeet olivat loistavia: kaikilla muilla oli tiukat supersankari-ilmeet ja kaveri virnuilee siinä vierässä, koska saa olla mukana. Varsin aito reaktio siis. Jason Momoasta Aquamaninä tykkäsin myös. Mulla oli taas täysin omat ilon aiheeni tämän suhteen. Joka kerta, kun hahmoa kutsuttiin siviilinimeltä niin se tuntui jotenkin väärältä. Arthur Currysta tulee mieleen lähinnä britti ja valkea heebo. Kyborgin näyttelijään en oikein saanut otetta, mutta kyllä hänkin ihan kelpo suorituksen teki.

Elokuva näytti aika ajoin hyvin tietokonepelimäiseltä ja yllättäen pidin tästä faktasta kovasti. En siis tarkoita mitään pikselimössöä vaan sitä, että siinä oli reilusti annettu näkyä, että suurin osa maailmasta on luotu tietokoneella. Kiva leffa oli, voisin katsoa joskus vielä uudestaankin.


                                                         -Roona-

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteitä kirjasta CIII: Muusa, Parittomat ja Fahrenheit 451

 Heippa! Kaksi naista, kaksi aikakautta. Kadonneen maalauksen salaisuus sitoo naiset yhteen Jessie Burtonin kiehtovassa lukuromaanissa. Vuon...