tiistai 12. huhtikuuta 2022

Elokuvissa LVIV: Ihmeotukset: Dumledoren salaisuudet

 Moikka!


Ihmeotukset-sarjan kolmannen osan on ohjannut David Yates. Pääosissa näyttelevät tuttuun tapaan Eddie Redmayne (Newt Scmander), Jude Law (Albus Dumbledore), Dan Fogler (Jacob Kowalski), Katherine Waterson (Tina Goldstein), Callum Turner (Theseus Scamander), William Nadylam (Yusuf Kama), Victoria Yeates (Bunty), Ezra Miller (Credence Barebone), Alison Sudol (Queenie Goldstein) ja Poppy Corby-Tuech (Vinda Rosier). Lisäksi mukana on joukko uusia henkilöitä: Dumbledoren veli Aberforth (Richard Coyle), Ilvermornyn opettaja Lally Hikcs (Jessica Williams), myöhemmin Voldyn kannattajina esiin nousevat Zabini (Paul Low-Hang) ja Carrow (Maja Bloom) sekä tietysti Grindelwaldin uusi esittäjä Mads Mikkelsen.

Pakko sanoa ensi alkuun, että kirjoittaessa näyttelijälistaa mietin, että onpa tässä hitokseen paljon hahmoja! Kaikki eivät toki ole yhtä keskeisiä esim. puheroolittomat Zabinin ja Carrowin halusin ottaa mukaan, koska nämä suvut esiintyvät myöhemmin Pottereissa ja siellä kyllä puherooleissa. Myöskin Tina esiintyy elokuvassa hyvin vähän johtuen siitä, että Waterson ei ilmeisesti ollut käytettävissä suurimman osan kuvauksia ajan. Leffa oli laadultaan paljon tasaisempi kuin mitä traileri antoi odottaa. Sarjaa on rohkeasti lähdetty viemään aikuismaisempaan suuntaan, mikä onkin hyvä ottaen huomioon millaisia aiheita käsitellään. Tai no, samoja teemoja Pottereissakin on, mutta siellä niitä on kuitenkin katsottu lasten näkökulmasta, olivat nämä millaisia maailman pelastajia tai valittuja tahansa.

Jos Grindelwaldin rikoksissa vielä taiteiltiin sillä rajalla, oliko Albuksen ja Gellertin välillä varsinaista romanttista suhdetta, niin tässä se tehtiin jo alusta alkaen selväksi. Mikkelsenin ja Law välillä on sopivan vinksahtanutta kemiaa ja erityisesti Madsia on kiitettävä siitä, että katsoja uskoo myös Gellertin joskus olleen ainakin hetken ajan oikeasti rakastunut Albukseen. Credencen ongelma oli ratkaistu kiinnostavasti ja hänestä oli tehty Aberforthin lehtolapsi. Johtuiko Credencen kyky kirjoittaa juuri Sianpään peiliin isän ja pojan välisestä biologisesta yhteydestä? Credencen ja Grindelwaldin suhde taas eteni perinteisiä ja kliseisiäkin uria, mutta se toimi hyvin. Lempeä isähahmo paljastaa todelliset karvansa, kun orpo ei enää olekaan yhtä alistuva ja tottelevainen.

Newtista en voi lakata pitämästä, hän on aivan ihana hahmo. Etenkin tykkäsin siitä kohtauksesta, jossa veljekset ovat juuri pelastuneet sieltä skorpionivankilasta (sillä paikalla ja niillä otuksilla on siis oikeat nimetkin, en vaan muista niitä :D) ja he ovat käsi kädessä ja Newt on nimenomaan se, joka ravistaa kätensä pois, kun arvelee sen selvästi olevan vähän liiallinen tunteiden osoitus. Tykkäsin rempseästä Lallysta ja myös Fogler ja Sudol hoitavat tonttinsa Jacobina ja Queeniena kivasti.

Minua jäi ehkä hieman vaivaamaan, missä asemassa qilinin tekemän valinta oli koko tuossa prosessissa. Puhuttiin kuitenkin äänestyksestä eli ilmeisesti velhot ja noidat kuitenkin äänestivät jotain. Ja eikös tuossa ole ongelmana, että qilin valitsee joka kerta jonkun ihan random tyypin ehdokasasettelun ulkopuolelta, jos paikalla sattuu olemaan hyvin puhdassydäminen henkilö? Sitä paitsi kaikissa ruumiin ja sielun voimissa olevaan qiliniinkin pystyi vaikuttamaan kuten Dumbledore tässä teki.

Kokonaisuutena tykkäsin leffasta kovasti. Oli kiva palata taikamaailmaan ja nähdä taas uusia maita, tällä kertaa pääasiassa Saksaa. Ikävä kyllä vertauspisteitä tämän hetkiseen oikeaan maailmantilaan löytyy vähän liikaakin.


-Roona-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elokuvissa: LXXXVI: Back to Black

 Heippa! Sam Taylor-Johnson on ohjannut elämäkertaelokuvan Amy Winehousesta. Pääosissa näyttelevät Marisa Abela (Amy), Jack O´Connell (Blake...