tiistai 14. maaliskuuta 2017

Zach (Zach 1)



 Heip!

Tarinaa pukkaa jälleen...


Zach ei olisi oikein tahtonut herätä. Sänky houkutteli sillä hetkellä paljon enemmän kuin työ, joka häntä odotti. ”Pitääkö minun käyttää voimakeinoja sinun ylös saamiseksesi?”, kysyi ivallinen pojan ääni hänen yläpuoleltaan. ”No ei. Mutta mistä tällainen kunnia Rick, että minut tullaan kotoa asti hakemaan”, sanoi Zach hieman närkästyneesti esimiehelleen. ”No sanotaan vaikka, että kun madamen kutsu käy niin sitä on seurattava heti miten”, sanoi Rick ja tarkkaili, kun Zach laittoi vaatteet päällensä. ”Mennään sitten”, Zach tokaisi ja Rick seurasi häntä hymyillen.

”Kertoisitko nyt hieman tarkemmin miksi minut piti herättää niin makeista unista?”, Zach kysyi Rickiltä heidän saavuttuaan Aikaan. ”Ei makeaa mahan täydeltä ja toisekseen etkö ymmärtänyt viittaustani madameen”, kysyi Rick huvittuneesti. ”Tajusin kyllä, mutta osoittaisit edes vähän kunnioitusta ja kutsuisit häntä omalla nimellään”, sanoi Zach suuttuneesti, sillä häntä ärsytti, että Rick kutsui Rosaa, esimiestään (tai ainakin tulevaa sellaista), milloin milläkin nimellä. ”Älä viitsi, Zach. Tiedät hyvin etten ole tosissani. Mutta asiaan: Rosa siis kutsui sinut…” ”Minutko?”, Zach kysyi keskeyttäen Rickin. ”Sinut nimenomaan. Ja voit lähteä saman tien. Tässä ovat kamppeesi; viitta, miekka, kartta…”, Rick luetteli. ”Mitä minä sitten teen siellä?”, kysyi Zach vielä kerran yrittäen saada vastausta. ”Kyllä Rosa kertoo sinulle. Mene nyt. Se on toinen ovi oikealla ja yhteyksien pitäisi pelata.”, sanoi Rick hyvästiksi.

Zach putosi kuivalle, pölyiselle tielle. Hän nousi ylös ja pudisteli vaatteensa tomusta. Hän oli aukealla peltojen keskellä, kaukana edessä häämötti kaupungin silhuetti ja lähellä hänen takanaan oli metsä. Zach arveli, että olisi järkevintä lähteä kaupunkiin päin. Sieltä hän todennäköisesti löytäisi Rosankin. Matka ei ollut mitenkään erityinen; hän näki harvakseltaan muutamia maatyöläisiä pelloillaan, joilla nähtävästi kasvatettiin pääasiassa viljaa, pellavaa ja puuvillaa. Noin viisi kilometriä ennen kaupunkia tie muuttui mukulakivetyksi, kun siihen kummaltakin suunnalta yhtyi päätie. Zach saapui portille omien arvailujensa mukaan neljältä iltapäivällä. ”Hei”, hän tervehti portinvartijaa. ”Minun pitäisi päästä kaupunkiin” ”Kuka sinä olet ja millä asioilla liikut?”, kysyi portinvartija hieman ylimielisesti. Zach tajusi vasta nyt, että portinvartija oli häntä ehkä vain pari vuotta vanhempi. ”Tulin tapaamaan ystävääni, jonka pitäisi olla kaupungissa”, hän vastasi. ”Pitäisi ei ihan riitä poika”, portinvartija tuhahti. Tämän äänen sävy ärsytti Zachia. ”Jospa sitten käskisit viedä Valkoiselle sudelle sanan, että hänen kutsumansa apulainen odottaa kaupungin portilla”, hän sanoi pisteliäästi.

Nuoren vartijan tyly katse rikkui, kun hän selvästikin pohti mitä pitäisi tehdä. Zach mietti mahtoiko poika olla erityisen hidas, kun tämän luo maleksi pari muuta sotilasta. ”Mikäs täällä on ongelma?”, kysyi selvästi vanhin heistä römäkällä äänellä. ”Tuo”, nuori vartija sanoi osoittaen Zachiä. ”tahtoo tulla kaupunkiin sillä perusteella, että sanoo olevansa muka Valkean suden apulainen.” ”No, mahdatko sitten olla jo lähettänyt jonkun varmistamaan onko asian laita noin?”, kysyi nuorempi saapuja. Zach huomasi kuinka nopeasti portinvartija punehtui. ”Minä kyllä kehotin häntä lähettämään jonkun asioikseen kysymään”, hän sanoi muille sotilaille. ”Bran, sovitaanko niin, että minä otan nyt tämän muukalaisen ja häneen liittyvän vastuun mukaani ja selvitän asian?”, totesi se nuorempi sotilas. Braniksi paljastunut nuorukainen nyökkäsi suu tiukkana viivana. He lähtivät sotilaan johdattaessa Zachiä sisemmälle kaupunkiin.

Portilta alkoi kohtuullisen leveä väylä, jonka varrella olevat talot olivat huonokuntoisia, jos eivät nyt ihan hökkeleitä. Osa niistä oli rakennettu myös kaikkien säännösten vastaisesti keskelle väylää, jolloin sokkeloiset kujat kiersivät ne. Zach tuli nopeasti tulokseen, ettei hän olisi selvinnyt Rosan luo ilman opasta. ”Mikä sinun nimesi on?”, sotilas tiedusteli, kun talot sokkeloiden varrella alkoivat parantua. ”Zach. Kiitos, että avitit portilla. Ajattelin jo, että pääsen sisään vasta seuraavan vahdin vuorolla.” Sotilas hymyili. ”Bran on vähän hidas. Mutta toisaalta saat syyttää itseäsi, kun päätit tulla Varkaiden portista. Pääportin vartijoilla tai ainakin heidän päälliköllään olisi saattanut olla tieto, että sinua odotetaan.” He putkahtivat sokkelosta leveämmälle ja siistille kauppapuotikadulle. Zachin oli pakko irvistää. Vaikka tieto yleensä lisäsi tuskaa, niin joskus se myös olisi helpottanut elämää huomattavasti. ”Minä en tiennyt, mikä portti tuo oli. En… tuota… saanut aivan tarkkoja sisääntulo-ohjeita, ” hän sanoi yrittäen olla kuulostamatta siltä, että arvosteli työllistäjäänsä. ”Kun itse tietää oikeat ovet, sitä ei aina muista, että muut eivät tiedä. Minun nimeni on muuten Kardan”, sotilas sanoi katsahtaen häntä ilkikurisesti. 


                                                                     -Roona- 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka! 4.(200) ' Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alem...