maanantai 27. toukokuuta 2013

Aikeita I

Vaihtoon lähtöön on aikaa vielä vähän reilu pari kuukautta, mutta ajattelin kertoa mitä tähän mennessä on tapahtunut. Tämän lisäksi tukee vain yksi ennen vaihtoa -päivitys - en ajatellut suoltaa näitä ihan hulluna ;)
Blogin tarkoituksena on toimia tiedotuskanavana kotiväelle ja ilostuttaa muita, jotka sitä eksyvät lukemaan. Jos siis jotain tänne eglanniksi laitan niin sen myös suomeksi sen vuoksi, että tiedän jo etukäteen, etteivät kaikki blogin lukijat englantia osaa.

Pitkällisen ja pönöttävän alkupuheen jälkeen itse asiaan... :)

Eli koko homma alkoi jo syksypuolella vaihtopaikkojen haulla. Olin alunperin hakemassa Australiaan, mutta juurikin se yliopisto mihin olisin halunnut, otti vaan jotain teknisten alojen opiskelijoita. Siispä katse oli suunnattava USA:han ja Kanadaan. Hain siis tosiaan sekä State Universty of New York at Buffalo:on Jenkkeihin että Lakehead University:n Kanadaan.
Tämän jälkeen oli vuorossa ryhmähaastattelu täällä Oulun päässä. Siinä piti kertoilla englanniksi itsestään ja siitä miksi halusi vaihtoon. Suomeksi oli joku pienimuotoinen ryhmätehtevä (en enää muista mikä) ja piti kertoa millainen on hyvä vaihtari ja valita kenet siitä porukasta lähettäisi mieluiten vaihtoon.
Haastattelun jälkeen varsin nopeasti tuli tieto, että minut on valittu vaihtariehdokkaaksi Buffaloon. Alkoi välillä melkoisen kuumeiseksikin äitynyt viestin odotus Amerikan päästä.

Sitä viestiä sitten odoteltiinkin helmikuun loppupäiville, jolloin varsinaiset hakupaperit piti varsin pikaisesti täyttää. Odottelusta teki erityisen ärsyttävää se, ettei minuun tunnuttu haluttavan olla yhteydessä meidän omasta kv-toimistosta. Odotin valintatulosta aivan liian aikaisin. Minulle olisi voitu nätisti kertoa, että oli liian hätäinen, mutta sen sijaan muutamaan viestiin jätettiin kokonaan vastaamatta.
No, ilman ongelmia ei muutenkaan selvitty. Yliopistolle pitää todistaa, että sinulla on tarpeeksi rahaa vaihtoa vaihtoa varten. Minulle vakuutettiin, ettei mitään muuta todistusta kuin yo:n matka-apuraha ja korotettu opintuki tarvita. Kuinka ollakaan Buffalosta tuli heti viesti takaisin, että tämä ei ihan riitä. Eli minun piti kuitenkin hankkia todistus pankilta omista rahoistani. Ehti tulla jo pieni paniikki, kun en ollut kotiin ihan heti menossa, mutta onneksi Poppankki hoiti asian netin kautta, että kiitokset vaan sinne päin. Tämän jälkeen vaihtohakemus kelpasi.

9.4. meillä oli vaihdon yleisinfot ja saimme mahdollisuuden myös jutella aiemmin vaihdossa olleiden kanssa. Kun oma "vaihdossa olleeni" oli tulloin edelleen Buffalossa niin juttelin sitten parin muun lähtijän kanssa St. Louis:ssa olleiden kanssa.
Viime viikon perjantaina tapasin tuon aiemman buffalolaisenkin ja sain hyviä vinkkejä syksyä ajatellen.

Mutta joo, nyt vain odotellaan infopaketin saapumista Buffalosta, jotta voisi rueta varaamaan lentoja ja hakemaan viisumia. Näistä tuonnempana....

-Roona-

PS. Blogin nimi on sanaleikki. SUNY tulee State University of New York:sta ja lisä ännällähän se tarkoittaa aurinkoista :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteitä kirjasta CIII: Muusa, Parittomat ja Fahrenheit 451

 Heippa! Kaksi naista, kaksi aikakautta. Kadonneen maalauksen salaisuus sitoo naiset yhteen Jessie Burtonin kiehtovassa lukuromaanissa. Vuon...