tiistai 17. tammikuuta 2017

Elokuvissa V: Assassin´s Creed



Hei!

En ole koskaan ollut mikään suuri pelaaja, itse asiassa pelikokemukset taitavat rajoittua lähinnä Muumi PC-peleihin, Super Marioon ja Candy Crushiin. Mutta vuoden aikana olen nähnyt kaksi peleistä tehtyä elokuvaa, Warcraftin ja tämän, ja tykkäsin kummastakin. Minusta oli muuten huvitti, kun jotkut jenkkitubettajat lähes kirosivat ensiksi mainitun menestystä muualla maailmassa (käsittääkseni Warcraft menestyi erityisen hyvin Kiinassa) ja sitä, että siitä sen takia tehdään jatko-osa. Joka tapauksessa tässä tulee plussia ja miinuksia leffasta sekä (sekalaisia) mietteitä:

+ Edenin omena

  • ·         Minusta oli ihan innovatiivista, että ”siksi ihmeelliseksi esineeksi” oli valittu hyvän ja pahan tiedon puun hedelmä. Tuohon oli liitetty vielä mukavan yksinkertainen taustatarina, juuri sopiva tällaiseen elokuvaa. Nykyään, kun juoneen otetaan uskonnollinen esine, oli se sitten Graalin malja, liiton arkki tai vaikka Jeesuksen käärin liinat, on tapana, että sillä on ihan hurja tausta. Illuminati tai vapaamuurarit pitää ainakin mainita ja muutenkin pitää olla semmoinen salaliitto meininki. Minusta tässä oli siis virkistävää, että vaikka omenasta oli vuosien mittaan ”taisteltu” (miksipä vallasta ei taisteltaisi?) ja se vaihtoi välillä omistajaa, niin se säilyi itse itsensä keskeisenä elementtinä. Eli ei mitään menneisyyden haamuja, murhia ja dekadenssia vaan yksinkertaisesti voimakas esine, jonka ihmiset siksi haluavat omistaa.


+ espanjan puhuminen

  • ·         Tämä on ehkä vähän tyhmä plussa, mutta pidin kovasti siitä, että elokuvan alussa puhuttiin pitkä pätkä espanjaa. Yleensä samanlaisissa kohdissa hypitään englannin ja toisen kielen välillä ihan kuin hahmot yhtäkkiä muistaisivat, että mehän oltiinkin kielen x natiivipuhujia. Vaikka tässäkin tietysti siirryttiin englantiin, niin ainakin se tapahtui (ja jatkui) loogisesti. Eli loppujen lopuksi tämän plussa olikin sitten osoitettu loogisuudelle.


  pakokohtaus

  • ·        Hieno ja hyvällä tavalla pelimäisen näköinen kohtaus, mutta ainakin minä, joka en ole Assassiinia pelinä pelannut, olin jo puoli välissä hukassa (ja siksi kyllästynyt), kun en tiennyt mihin pakenijat yrittivät paeta. Oletin, että he yrittävät kaupungista ulos (ihan järkeen käyvää, vai mitä?), mutta kun missään vaiheessa ei alkanut näkyä kaupungin muureja/ laitamia, niin hetken jo ajattelin, että ympyräähän tässä juostaan ;)


Kokonaisuutena tykkäsin kasin arvoisesti eli keskitasoinen, mukavannäköinen ja viihdyttävä pläjäys oli.

PS. Jälkikirjoitus sisältää pari pikkujuttua, jotka upposivat erityisesti minuun sen takia, mitä olen viime aikoina lukenut, opiskellut, katsonut tv:stä jne. Aguilarille hykertelin tietysti mielessäni aina, kun se kotka lenteli kuvassa (lat. aquila = kotka, espanja latinan tytärkieli). Lisäksi tämä oli minulle jälleen erilainen näkökulma assassiineihin, tosin nyt epähistoriallinen, sillä heitä ei koskaan ole ollut Euroopassa, vaikka nykyenglannin salamurhaajaa tarkoittava sana onkin heistä lähtöisin. Jos haluatte tutustua assassiineihin ilman, että he ovat päähenkilöitä, voin suositella Igguldenin Valloittajaa tai Maaloufin Samarkadin. Myös Netflixin Marco Polo – sarjassa sivutaan heitä.


                                                     -Roona-

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka! 4.(200) ' Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alem...