tiistai 8. lokakuuta 2019

Rakastua häissä

Heippa!


Miia ei ollut koskaan erityisesti pitänyt häistä. Tai teoriassa kyllä, mutta käytännössä ne olivat aina tuntuneet hänestä keinotekoisilta. Sitten oli osioita, joita hän inhosi kuten sukulaisten puheet. Hääparit harvemmin heltisivät sanoa Erkki-serkulle omista isistään nyt puhumattakaan, että mitään ei ollut pakko sanoa, jos osasi vain jaaritella. Miksi sitten lähdit kaasoksi, olisi joku vääräleuka saattanut kysyä. Jenna oli pyytänyt, Miia ajatteli, ja se oli hänelle ihan tarpeeksi painava syy. Ja kyllä hän tiesi mihin soppaan oli lusikkansa laittanut. Jenna halusi häänsä kaikilla perinteillä, siitä tämä oli haaveillut pikkutytöstä asti. Puhtaanvalkoinen morsiuspuku-unelma oli löytynyt helposti, Jennan sirolle varrelle kun sopi lähes mikä vain.

Vihkiminen oli järjestetty luonnonhelmassa ja juhlat romanttisella vanhalla seurojen talolla. Paikka oli koristeltu hempeillä pastellin sävyillä ja kynttilälyhdyt olivat luoneet tunnelmaa väikkeellään. Miia ei tuntenut sulhasta, Mikaelia, kovinkaan hyvin. Hän kuului Jennan sinkkukavereihin, joiden kanssa käytiin kahvilla, shoppailemassa tai leffassa ei kaksoistreffeillä tai koti-illallisilla. Mutta sen verran mitä oli joskus Mikaelin kanssa jutellut, Miia piti häntä Jennan puolelta sopivana valitana. Eikä miehen ulkonäössä ainakaa ollut moittimista. Mikael oli salskea ja kaikinpuolin urheilullisen näköinen. Ei kuitenkaan minun mieleeni, pohti Miia häävalmistelujen humussa.

Miialla ei mielestään ollut ollut epäonnea rakkaudessa, jos nyt ei erityisesti onneakaan. Hänellä oli ollut muutama pidempi suhde, mutta ne olivat kuihtuneet omaan mahdottomuuteensa. Pekka olisi tahtonut suurperheen tulevaisuudessa ja Jonttu taas, no hän oli ihan oman lukunsa. Suoraan sanottuna Miiaa ei kiinnostanut olla tällä hetkellä kenenkään kanssa. Hän oli tyytyväinen sinkkuna.

Hääpäivän ilta alkoi jo hämärtyä ja Miian kaason velvollisuudet olivat ohi. Onneksi yksi bestmaneista oli taitavan supliikki kaveri ja tarjoutunut mielellään hoitamaan seremoniamestarin tehtäviä. Hän veti leikkejä ja ohjaili vieraita oikeisiin paikkoihin kuin paraskin kapteeni laivaansa. Miia nautiskeli valkoviinilasillisesta kesäillan virkistävässä tuulessa, kun kakkosbestman tuli hänen luokseen. 

”Säkin sait jo kortes kannettua kekoon näemmä. Voidaan kaikki ottaa rennosti, kun Valtteri hoitaa hommat loppuun meidän puolesta.” 

Miia katseli Jerryä. Olihan se nyt komea: pitkä tukka oli manbunilla takaraivolla ja puku istui kuin olis sille tehty, vaikka olikin kaupasta ostettu. 

”Joo, Valtteri vetää hyvin. Musta ei olis tohon.” 

Jerry naurahti boolimukiinsa. ”Ei musta liioin. Jännitti perkeleesti antaa ne sormuksetkin.” 

Miia oli kyllä huomannut sen. ”Sä taisit olla tosi liikuttunut.” 

Jerry kohautti harteitaan. ”Oonhan mä pennusta asti ton riekun tuntenut.”

Jossain kukkui käki. Romanttista, Miia ajatteli, sopii hyvin illan teemaan. 

”Sulla ei sitten oo poikaystävää?”, Jerry kysyi yllättäen. 

Miia siemaisi lasistaan ja tuhahti. ”Tahditon kysymys, bestman. Aika kliseistä yrittää iskeä kaasoa kaverinsa häissä.” 

Jerry hymyili ja katsoi häneen kirkkaansinisillä silmillään. ”Niin mä kuitenkin tässä teen. En viittiny pyytää valmistelujen aikana, vaikka kyllä mä silloin jo sua kattelin.” 

Miia mutristi suutaan ja työnsi solisluille livahtaneet hiussuortuvat korvan taakse. ”Hyvä, että tulevalla treffikumppanilla on jotain häpyä.” 

Jerry oli selvästi kaataa juuri huulille tuodon boolinsa suoraan puvun rinnuksille. Hän sai kaiken suuhunsa, mutta väärään kurkkuun ja joutui pärskimään sen pois. 

Miiaa nauratti. ”Mun pitää mennä katsomaan onko morsiammella kaikki ok. Sullahan on mun numero. Pidetään yhteyttä.” Hän lähti etsimään Jennaa kupliva odotuksen tunne vatsassaan.


                                                            -Roona-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elokuvissa: LXXXVI: Back to Black

 Heippa! Sam Taylor-Johnson on ohjannut elämäkertaelokuvan Amy Winehousesta. Pääosissa näyttelevät Marisa Abela (Amy), Jack O´Connell (Blake...