tiistai 5. marraskuuta 2019

Kissojen käytöskoulu

Moi!


Olipa kerran oikein hieno musta kissaneiti nimeltä Milla Mjauskis. Hänen turkkinsa oli silkkinen ja kiiltävä ja herätti kaikinpuolista ihailua. Milla Mjauskis ei ollut enää mikään pahainen pentu vaan jo sen ikäinen, että äiti katsoi parhaaksi lähettää hänet rouva Bengalin käytöskouluun (suunnattu suloisille kissaneidoille). Rouva Bengali oli luonnollisesti hienostunut bengalinkissa, tunnettu yläluokkaisesta käytöksestä ja etiketin läpikotaisesta hallinasta. Niinpä Milla sai ensimmäisenä päivänä kaulaansa ihastuttavan punaisen rusetin ja tapsutteli sievillä tassuillaan rouva Bengalin luokse. Sali kuhisikin jo täynnä innokkaita nuoria tyttökissoja. Milla istuutui erään valkoturkkisen persialaisen viereen. Persialainen nyrpisti nenäänsä ja aivasti juuri, kun rouva Bengali käveli sisään.

”Voi tavaton, Kisse-neiti, noin ei tervehditä huoneeseen tulijaa. Hienot kissat peittävät myös kuononsa aivastaessaan”, rouva Bengali naukui korkealla nuotilla.

Tuo persialainen, Kisse-neiti, näytti kovasti häpeävän ja vei korvansa luimuun. ”Anteekshi, rouva Bengali, mutta minun viiksiäni kutittaa niin kovin”, se sanoi surkeana.

”Aivan niin, niin”, rouva Bengali rauhoitteli. ”Vieressäsi istuukin juuri uusi oppilaamme Milla.” Kaikki kääntyivät katsomaan Millaa, myös tassuunsa nyt tuhiseva Kisse.

”Minä olen Milla Mjauskis maatiaiskissa”, sanoi Milla ujosti.

”Tervetuloa”, kaikki maukaisivat kuorossa.

”Erinomaista tytöt”, rouva Bengali hyrisi tyytyväisenä. ”Nyt aloitamme tämän päivän oppitunnin, jonka aiheena on kuinka kehrätä kultivoituneesti.”

Pian eripuolilta huonetta kuului kaikenkarvaista purinaa ja kurinaa. Kukka, joka oli siamilainen, onnistui saamaan kehräyksensä väliin kummallista sihinää, josta rouva Bengali häntä moitti. Metsäkissa Nora taas kuulosti pehmeästi käyvältä moottorilta, hyvin isolta moottorilta. Kisse onnistui kohtuullisesti, vaikka välillä sen hyrinän sekaan livahti muutama niiskutus. Millan kehräys taas oli rauhallista ja unettavaa niin, että hän itsekin oli torkahtaa. Rouva Bengali kulki oppilaittensa keskellä ylväänä ja jakeli ohjeita vasemmalle ja oikealle.

Päivän lopussa olikin kissaneidit saatu oikeille raiteille kultivoituneen kehräyksen alkeissa. Rouva Bengali oli erityisen otettu uuden oppilaansa Milla Mjauskiksen osaamisesta. Myös Millan uudet toverit kannustivat häntä.

Kotona Milla sanoi äidilleen: ”Onpa kiva mennä huomenna uudestaan kouluun.”

Äiti hymyili kissan suullaan ja nuolaisi Millaa nenänpäästä. ”Mukavaa, että pidät rouva Bengalista ja uusista pikku ystävistäsi.”

Milla haukotteli viikset vipattaen. ”Minusta tulee maailman hienokäytöksisin kissa”, hän huokaisi onnellisena ja nukahti pehmustettuun koriinsa.



                                                            -Roona-


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elokuvissa: LXXXVI: Back to Black

 Heippa! Sam Taylor-Johnson on ohjannut elämäkertaelokuvan Amy Winehousesta. Pääosissa näyttelevät Marisa Abela (Amy), Jack O´Connell (Blake...