lauantai 17. elokuuta 2013

Ihana New York ja muutamia vastoinkäymisiä

Terveiset New Yorkista
Tosiaan, matka alkoi Helsingistä 14.8. lennon myöhästymisellä, joka tarkoitti, että myöhästyin myös jatkolennolta Lontoossa. Eipä tuossa mitään lentoyhtiö hoiti asian tosi hyvin ja buukkasi minut uudelle lennolle ja pääsin NYC:hin klo 18 paikallista aikaa. Lentoja etukäteen jännitin jonkin verran, koska olen yleensä voinut pahoin. Ne meni kuitenkin hyvin, kiitos lääkkeiden. Tuon lentovaihto hässäkän takia ruumalaukku jäi tietysti matkan varrelle, mutta onneksi käsitavaralaukkuun oli pakattu tarpeeksi vaatteita täällä olon ajaksi. Sain laukun takaisin tänään, joten matka Buffaloon voi jatkua huoletta.
Kävin hop-on-hop-off-bussilla kiertelemässä alakaupunkia parikin kertaa. Tykkäsin todella paljon. Oppaat olivat new yorkilaisia. Tuollainen kierros on ilman muuta hintansa väärti. Suosittelen kaikille. Varsinaisesti kävin nähtävyyksistä vain Staten Islandilla lautalla, jolta näkee Vapauden patsaan ja Ellis Islandin sekä Empire State Buildingissä ja Metropolitan Museum of Artsissa. Tykkäsin paljon vain käveleskellä kaduilla ja se oli myös mielestäni turvallista.
Sitten muutama ikävempi juttu. Huomasin, että puhelimeni ei toiminut täällä eikä auttanut muuta kuin ostaa uusi, että voi kohtuullisen helposti ainakin näin aluksi pitää yhteyttä kotiin. Kun asettuu tuonne Buffaloon ja saa kaikki nämä tietokoneasiat kuntoon, niin sittenhän voi helpommin käyttää e-mailiakin. Myös läppärini virtajohto oli tietysti ruumalaukussa, joten kävin sitten turisti-informaatiopisteen ilmaisilla koneilla lähettämässä Suomeen tietoa, että olen kaikin puolin OK.  Valokuvia en saanut myöskään, koska kamera oli samassa paikassa kuin johdot. Näiden juttujen selvittämiseen kului turhaa aikaa, mikä vähän harmittaa, mutta pitihän ne hoitaa.
Pienistä takaiskuista huolimatta pidin New Yorkista valtavasti. Hotelliani Ramada Eastsidea voin suositella kaikille.  Toivottavasti voisin tulla vielä tämän vaihdon aikana uudestaan NYC:hin.
-Roona-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka! 4.(200) ' Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alem...