sunnuntai 25. elokuuta 2013

Orientaatioviikko

Sunnuntai 18.8.
Orientaatio alkoi ilmoittautumisella. Se olikin aikamoinen prosessi, jonka aikana saatiin kansiollinen materiaalia ja UB:n opiskelijakortit. Tuli käytyä myös kampuskierroksilla sekä pohjoisella kampuksella, jossa kaikki luentoni varmaan tulevat olemaan että kotoisella etelä kampuksella.
Maanantai
Kävin kuuntelemassa erilaisia esitelmiä esim. pankkitilin valinnasta ja turvallisuusasioista sekä "messuilla", jossa opiskelijakerhot esittelivät itseään. Iltapäivän lopuksi oli vielä sessio, jossa yliopiston poliisi esittäytyi ja sitten käytiin läpi maahanmuuttojuttuja mm. statuksen ylläpito.
Tiistai
Tämä päivä alkoi paperihommilla eli meidän piti viedä kopiot passista, viisumista ja viisumilomakkeesta sessioon, jossa kv-toimisto keräsi ne meiltä. Sen jälkeen oli vuorossa vaihto-oppilaiden tapaaminen (suurin osa kansainvälisistä opiskelijoista täällä on siis tutkinto-opiskelijoita, jotka on täällä useamman vuoden). Kävin myös iltapäivällä kuuntelemassa esitelmän terveellisesti syömisestä. Illalla oli tervetuliaisvastaanotto, jossa saatiin ilmaista ruokaa :)
Keskiviikko
Kävin aamupäivällä historian laitoksella kysymässä apua kurssien valintaan. Koska halusin pääasiassa antiikkiin liittyviä kursseja, niin professori laittoi sähköpostia antiikin historian (Classics) laitokselle. (Sain sieltä vastauksenkin vähän myöhemmin. Kurssit selvitetään tarkemmin maanantaina.) Muutoin kävin taas kuuntelemassa montaa erilaista orientaatio esitelmää esim. UB-kortin käytöstä ja julkisesta liikenteestä.
Torstai
Olin katsomassa presidentti Obaman puhetta Alumni Areenalla (joka on meidän urheilukeskus). Ja iltapäivällä jälleen kuuntelemassa esitelmiä. Illalla oli asuntolassa tarjolla jäätelöä ja siinä samalla tutustumista muihin asukkaisiin.
Perjantai
Vaihto-oppilaille oli järjestetty oma lounas, jossa meistä huolehtivan toimiston väki varmisti, että meillä sujuu hyvin.

Iltapäivällä ja illalla oli uusien opiskeljoiden rientoja. Muodostettiin yhdessä UB:n logo, josta otettiin kuva helikopterista ja saatiin ilmaset t-paidat. Sitten saatiin taas ilmaista ruokaa, kun oli picnic. Siellä esittäytyi koulun jalkapallojoukkue Bulls (siis jenkkifutis) ja myöhemmin esiintyi hypnotisoija Cris Johnson.



Tulipa pitkä päivitys... Orientaatio on ollut tosi hyödyllinen ja väliin on ollut informaation ähky. Olen tutustunut korealaiseen, kyproslaiseen, albanialaiseen, austraalialaisiin... UB on tosiaan kansainvälinen! Teen suosiolla Niagaran putouksilla käynnistä oman päivityksen ;)

-Roona-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka! 4.(200) ' Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alem...