sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Ensimmäinen kouluviikko

Eka opiskeluviikko takana! Ainakin selvisi, että luentoja varten on luettava hirvittävästi. Toistan siis TOSI paljon, ainakin Suomeen verrattuna, jossa pitää vaan ilmestyä luennoille ja lukea tenttiin luentomuistiinpanot ja ehkä joku kirja tai jokunen artikkeli. Päädyin ottamaan seuraavat kurssit:

Ancient Greek Language and Culture 1 (tämä on käytännössä muinaiskreikan alkeiskurssi)
Myth and Religion in the Ancient World (Myytti ja uskonto antiikin maailmassa -> tällä kurssilla käsitellään indoeurooppalaisia myyttejä laajasti, ei siis vain Kreikkaa ja Roomaa)
Greek Civilization (Kreikkalainen sivilisaatio)
Greek Drama in Translation (luetaan kreikkalaisia tragedianäytelmiä englanninkielisinä käännöksinä)

Latinan kurssin jouduin valitettavasti jättämään pois, se kun osoittautui liian haastavaksi. Onneksi täällä on sellainen systeemi, että kursseja saa lisätä ja poistaa 3. syyskuuta asti, jonka jälkeen valinnat on lopulliset tai ainakin niiden muuttamisesta tulee jotain sanktioita. Olen tykännyt kaikista kursseista, mutta erityisesti tuosta myytti/uskonto hommasta. Professori Woodard on hyvä luennoitsija, artikuloi selvästi (tärkeää ainakin vaihtarin näkökulmasta!) ja on eläväinen. Tykkään myös kreikan opettaja professori Higbiestä. Tulee ihan Sirosen Timo (latinan ja kreikan luennoitsija Oulussa) mieleen :) .
Mutta joo, nyt kun olen toipunut ensi järkytyksestä tuon lukemisen määrän suhteen niin näyttäsi, että kyllä tästä selvitään, ainakin koulun osalta.

Sain huonekaverinkin jo viime lauantaina. Jeidi on latinotaustainen amerikkalainen ja freshman eli ekan vuoden opiskelija. Luulen, että tullaan toimeen tämä lukukausi ihan ok, ainakin tähän asti on mennyt kivasti.

Lauantaina oltiin Haimin (korealaisen kaverini) kanssa Basicin järjestämällä piknikillä. Basic (Brothers and sisters in christianity - Veljet ja sisaret kristinuskossa) on yliopiston alainen kristillinen opiskelijakerho. Oltiin Lake Como Park-nimisessä puistossa. Oli tosi mukavaa, hyvää ruokaa, heiteltiin frisbeetä, pelattiin lentistä jne. Illalla oltiin vielä meidän asuntolan edessä katsomassa koripalloa ja syömässä grilliruokaa (en kyllä syönyt paljon mitään kun päivällä tuli syötyä niin paljon).

Pientä kultturishokin/ koti-ikävän poikastakin on ollut, kun täällä pitää saada kaveri mukaan, jotta voi käydä edes kaupassa. Mutta eiköhän tähän totu.

-Roona-

Ps. Meillä on huomenna(kin) vapaa päivä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka! 4.(200) ' Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alem...