tiistai 19. kesäkuuta 2018

50 kappaletta soittolistani


Moikka!

Olipa supervaikea valita, mitkä viisikymmentä ottaa tähän. Päädyin siihen, että yritän esitellä jollakin lailla kattavan otoksen artisteista, joita kuuntelen. Äärimmäisen hankala tiivistää oma lempimusiikkinsa näin. Spotify-listallani taitaa olla tällä hetkellä hieman yli 350 kappaletta, joista ehkä 50 voisi poistaa ilman, että tulisi hirveä ikävä, mutta sitä suurempi siivous aiheuttaisi kyllä jo itkua ja hampaiden kiristystä. Mutta olenkin kranttu lisäämään sinne listalle mitään, jos se ei ole jo muista kuunteluista suosikiksi muodostunut. Toivottavasti tämä kuitenkin antaa viitteitä siitä millaista musiikkia kuuntelen.

Christina Aguilera

Monet minun suosikkikappaleista löytyvät tietysti Christinan repertuaariasta. Beautiful on kaikkien aikojen ykkönen. Sen kuuntelu sykähdyttää joka kerta varsinkin, jos edellisestä kerrasta on ehtinyt kulua aikaa. Lisäksi tunnistan sen missä vain pienimmästäkin pätkästä. Heti hännillä hyvänä kakkosena tulee Makes me wanna pray, joka on muille kuin faneille aika tuntematon helmi. Tämä on sellainen biisi, että haluaa laittaa nupit kaakkoon ja pitääkin, että siitä saa kaiken irti. Samalta albumilta tulee toinenkin gospel-vaikutteinen kappale, Mercy on me. Lisäksi ainakin seuraavat Cristinan biisit ovat lempilistallani: Just a fool (feat. Blake Shelton), Cruz, Keep on singin´ my song ja Light up the sky.

Joss Stone

Rakastan Jossin ääntä ja vaikka hänen uusin levynsä ei minua koskettanut niin vanhempi tuotanto puhuttelee sitäkin enemmän. Lisäksi olen saanut kuulla Jossia venyttely- ja lämppäribiiseinä jumpassa, sillä yksi ohjaajamme sattuu tykkäämään hänestä myös. Tälle listalle päätyvät seuraavat laulut: Dirty man, Killing time, I believe it to my soul, (For God´s sake) Give more power to the people, Landlord, Security ja Free me.

Sam Smith

Samista on tullut minulle uusi suosikki. Tykkään hänen falsettoäänestään ja laulujen kauniista sanoituksista. Biisit: Pray, Lay me down, Stay with me, Leave your lover ja Burning.

Bruno Mars

Brunon hyväntuulista poppimeininkiä tulee ehdottomasti listalle: Uptown funk, When I was your man ja Gorilla.

Sekalaiset ulkomaiset

Ceelo Greenin Forget you, Hozierin Take me to church, Beyoncen Love on top, Carrie Underwoodilta Don’t forget to remember me ja Change, Dixie Chicksiltä Not ready to make it nice, Adelen Someone like you, Michael Jacksonin Dirty Diana, Eaglesin Hotel California, Jennifer Lopezin On the floor, Jessie J:n Bang bang, Nina Simonen Feeling good, Jeff Buckleyn Hallelujah, Let it be Aretha Franklinin versiona ja Emeli Sanden Next to me.

Elokuvamusiikki

Disneyleffoista: I´ll make a man out of you Mulanista, One of us, We are one ja He lives in you Leijonakuningas kakkosesta. Dreamworksiltä Egyptin prinssistä: When you believe. Josh Grobanin versiot Les Miserables -kappaleista Bring him home ja Empty chairs at empty tables. Ed Sheeranin I see fire Hobitista. Beyoncen Listen Dreamgirlsistä. Carrie Underwoodin There´s a place for us leffasta Narnian tarinat: Kaspianin matka maailman ääriin.

Kotimainen musiikki

Suomalaista musiikkia listallani on tosi vähän, kun en jotenkin osaa sitä sinne lisätä, mutta nämä on kyllä aika pakolliset: Anna Puun Mestaripiirros, Jenni Vartiaisen Missä muruseni on, Anna Erikssonin Kun katsoit minuun.


                                                            -Roona-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka! 4.(200) ' Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alem...