tiistai 14. elokuuta 2018

Rosan ja kumppaneiden hahmokuvaukset


Heippa!

Olen kirjoittanut nämä pienet kuvaukset ajat sitten. Tässä esiintyy myös henkilöitä, joista en ole blogissa aiemmin julkaisemissani jutuissa kirjoittanut vielä mitään, mutta he kuuluvat hahmogalleriaan yhtä kaikki. Suluissa nykyhetken huomioita esim. hahmon muutoksesta vuosien varrella.

Rosa Adana
Adanan perheen iltatähti ja ainoa tytär. Muiden mielestä huonosti käyttäytyvä ”vapaan kasvatuksen” tulos. (Rosa oli alunperin anakronistisesti katsoen paljon ärsyttävämpi, kuten tästäkin voi tulkita. Mutta kyllä tämä pitää edelleen paikkansa, vaikka hieman eri tavalla.)

Brave Adana
Entinen sotilas ja Adanan klaani johtaja. Rosan, Harnanin ja Maverickin isä. (Rohkealla miehellä on luonteensa mukainen nimi – engl. brave = rohkea. Keksin tämä hauskuutukseksi lukijalle, joka tehköön omat ratkaisunsa siitä sopiiko nimi kantajalleen. Hahmot eivät tätä ulottuvuutta tunne, heille Brave on nimi toisten nimien joukossa.)

Maverick Adana
Rosan vanhin veli ja isänsä seuraaja suvun johtajana. Arvelee, että Rosalla on perimyksessä vielä sanansa sanottavana.

Siobhan Adana
Braven vaimo ja Rosan, Maverickin, Harnanin ja kahden muun veljen äiti. Brave toi hänet etelästä sodasta tulessaan.

Harnan Adana
Adanan veljessarjan nuorin, jolla on huolensa rakkauden suhteen. Taipuvainen puolustamaan Rosaa.

Rotten Agora
Tuleva Agoroiden johtaja ja tiedostaa sen. Itsekeskeinen, luulee itsestään suuria.

Danny Agora
Edellisen veli. Kieltäytyi suvun johtajuudesta ja lähti opiskelemaan papiksi. Teoriassa karkotettu Agoroiden perheestä, siksi muut kutsuvat Danny Roseksi. (Danny taisi syntyä mielessäni valmiina, koska hän on oman tuntumani mukaan muuttunut hahmoista vähiten kaikkien vuosien aikana.)

Petrelli Agora
Edellä mainittujen isä. Sukunsa kiistaton johtaja. Eräänlainen oman maailmansa Kummisetä. (Kummisetä pitää käsittää enemmän mielentilana kuin kirjaimellisesti. Alun perin tosiaan ajattelin, että Agorat harrastaisivat myös hämärämpiä liiketoimia, mutta eivätköhän he loppuviimeksi ole ihan kunnollisia.)

Lilith Agora
Petrellin vaimo, Rottenin äiti ja julkisena salaisuutena kulkevan huhun mukaan Dannylle vain kasvattiäiti. (Olen myöhemmin päättänyt, että pääperheiden tiedossa on yleisesti, että Danny on lehtolapsi. Lähinnä siis shantit ja vähemmät sukuhaarat pitäisivät asiaa huhuna. Danny äidin henkilöllisyyttä eivät sen sijaan tiedä kuin Petrelli, äiti itse ja nyttemmin myös Danny.)

Concordia Agora
Agoroiden suvun vähemmän haaran tyttäriä. Näyttelee tulevaisuudessa myös osansa ydinperheessä. (Concordian nimi tarkoittaa yhteisymmärrystä – vrt. lat. concordia. Se onko nimi enne onkin sitten toinen asia.)

Jack Twill
Rosan paras ystävä ja pappisopiskelija kuten Dannykin.

Jaquin LaShia
Nuori hurmuri ja epävirallisesti LaShiojen tuleva johtaja. Liikkuu Rottenin kanssa ja ottaa tältä vaikutteita.

River LaShia
Edellisen pikkusisko. Vaaleatukkaisena outo lintu LaShiojen joukossa. Epävarma itsestään.

Alana LaShia
LaShiojen johtaja, joka on kaapannut vallan veljeltään. Hänen poikansa Falcendo sairastaa tuntematonta tautia.

Joseph LaShia
Alanan syrjäytetty isoveli. Jaquinin ja Riverin isä. Odottaa päivää, jolloin Alana ilmoittaa hänen poikansa olevan suvun seuraava johtaja.

Falcendo LaShia
Alanan ainoa poika, virallinen LaShiojen perijä. Sairastaa kuitenkin tuntemantonta sairautta, joka vaikuttaa älykkyyteen.

Kaspar Capote
Capotejen tuleva johtaja. Jää auttamatta muiden poikien varjoon, vaikka fiksu onkin.

Melkior Capote
Sukunsa johtaja ja Kasparin isä. Tyyni mies, joka kannattaa rauhallista rinnakkaiseloa ja diplomatiaa.

Rebecca Mustasurma
Lumihaltia, joka rakastui noitaan, petti osittain kansansa ja joutui epäsuosioon. Tunnetaan ihmisten keskuudessa seudun parhaana hevosten kasvattajana.

Bill
Typerä pikkumies, joka toimittaa Rebeccan aviomiehen virkaa. Kostoksi Rebeccalle hänet on muutettu vuoheksi vyötäröltä alaspäin.

Annoura, shanti
Yksi Adanan perheen palvelijoista. Rakastunut mieheen, jota ei voi saada.


                                                              
                                                              -Roona-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Mietteitä kirjasta CIII: Muusa, Parittomat ja Fahrenheit 451

 Heippa! Kaksi naista, kaksi aikakautta. Kadonneen maalauksen salaisuus sitoo naiset yhteen Jessie Burtonin kiehtovassa lukuromaanissa. Vuon...