tiistai 6. marraskuuta 2018

Ole, Sevilla! (uno)

 Moikka!

Olimme käymässä Sevillassa syyslomaviikolla 42 häiden merkeissä, vieraina siis suomalais-espanjalaisissa häissä. Tässä muutamia kuvamuistoja matkasta. Parin viikon päästä julkaisen vielä lisää kuvia.



Katunäkymä vanhan kaupungin sokkeloisilta kujilta. Mun oli erityisen vaikea hahmottaa mihin suuntaan meidän asunnon ovelta piti kulloinkin lähteä. Kyllä mä sen viikon lopussa opin, mutta sitten palattiinkin jo kotiin.

Plaza de Espana rakennettiin vuoden 1929 Ibero-amerikkalaisen maailmannäyttelyyn. Suuren Maria Luisan puiston vastakkaisella puolella oli vastaavasti Plaza de Americas. 

Aukion rakennukset ovat sekoitus uusrenesanssia ja uusmudejar tyylejä. Ne on suunnitellut Aníbal González.

Julkisivun 24 syvennystä on omistettu Espanjan kaupungeille. Muualta Espanjasta tulevat turistit käyvät usein ottamassa kuvia oman kaupunkinsa syvennyksessä. Jokaisessa on mosaiikkikuva jostain tärkeästä kaupungissa sattuneesta tapahtumasta. Itse kävin poseeraamassa Ciudad Realin alkovissa Don Quijoten ja Sancho Panzan vieressä.

Tässä kiipeämme käytävälle, joka näkyy tuolla pylväiden välistä. Näissä rakennuksissa on virainomaistoimistoja, vain noille ylä- ja alaparvekkeille pääsee tutustumaan ja kuvailemaan.

Plaza de Espanalla on kuvattu monia elokuvia esim. kohtauksia Arabian Lawrenceen. Rakennukset olivat osa Naboo-planeetan Theed-kaupunkia Star Wars Episodi II: Kloonien hyökkäys -elokuvassa. Myös hevoskyydit puistoon lähtevät aukiolta.

Innostuin ja mun piti päästä poseeraamaan tämän Alcazarin ikkunan eteen, kun siinä esiintyy Daavidin tähti ja Fatiman käsi. 

Real Alcazar eli kuninkaallinen palatsi on erinomainen esimerkki Mudejar-arkkitehtuurista.Se on Unescon maailmanperintökohde. (Lisäksi: jälleen sarjassamme Alcazarin oviaukkoja)

Pääosan palatsista ovat rakennuttaneet espanjalaiskuninkaat Alfonso X Kastilialainen ja Pedro Kastilialainen mudejarin lisäksi goottilaiseen ja maneristiseen tyyliin.

Patio del Yeso on yksi tärkeimmistä palatsin osista, joka on säilynyt islaminlaisen Almohad-kalifaatin kaudelta. 

Merkuriuksen suihkulähteen ympärillä on kuvattu Game of Thronesia. Dornen palatsin kohtaukset sijoitettiin näille parvekkeille ja käytäville.

Puutarhat olivat upeat ja niissä oli paljon vesiaiheita, osa muistona jo almohadien ajalta. Islamilaisessa ajattelussa vesi oli tärkeä elementti.



                                                                      -Roona-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka! 4.(200) ' Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alem...