tiistai 6. kesäkuuta 2023

Elokuvissa LXXIV: Guardians of the Galaxy vol. 3

 Heippa!


Universumin suojelijoiden kolmannen elokuvan on jälleen ohjannut James Gunn. Pääosissa ovat Chris Pratt (Peter Quill), Zoe Saldaña (Gamora), Dave Bautista (Drax), Vin Diesel (Groot), Bradley Cooper (Rocket), Karen Gillan (Nebula), Pom Klementieff (Mantis), Elizabeth Debicki (Ayesha), Sean Gunn (Kraglin), Sylvester Stallone (Stakar Ogord), Will Poulter (Adam Warlock) ja Chukwudi Iwuji (The High Evolutionary).

Tämä elokuva olikin Rocket taustatarina, mikä on mielenkiintoinen näkökulma. Melko nopeaa kehitystä, jos erä 89 (Rocketin erä) oli vielä eläin/konehybridejä ja jo erä 90 oli nopeutettua evoluutiota eli siis geeni/nanotason hommaa. Teknologinen hyppäys vaikuttaa aikamoiselta. No, olihan siinä erässä 90 se suuri vika, että luomukset olivat yliaggressiivisia. Laila, Hampis ja Lattia vaikuttivat aika hylätyiltä, niin tulin miettineeksi, miten he (tai ensimmäinen heistä) oppivat puhumaan? Vai oliko ”oppineimmalta” vaikuttaneeseen Lailaan vain käytetty toisenlaista muutostekniikkaa kuin muihin (ja hän siis olisi opettanut Hampiksen ja Lattian puhumaan siinä kapasiteetissa, kun nämä siihen kykenivät). High Evolutionaryhan kuljetti Rocketia mukanaan paikoissa, joten tämä kuuli paljon puhetta ja mallioppi, niin kuin pieni lapsi.

Minusta oli vähän ärsyttävää, ettei Peter tuntunut tajuavan, että Gamora ei ole sama henkilö kuin hänen aiemmin tuntemansa. Gamora yritti ihan nätistikin sanoa, että kun me ei tunneta, että tajuan, että tunsit eri ulottuvuuden minän, mutta kun minä en ole sama. Olin vähän kauhuissani, kun trailerissa näytti, että Gamoran puutteessa Peterin ja Nebulan välille yritetään viritellä romanssia, mutta onneksi se oli vain Peterin tarvetta etsiä turvaa jostakin tutusta. Nebula vaikutti muutenkin ylipäänsä enemmän Guardiansien johtajalta kuin Peter. Ainakin hän teki kaiken raskaan työn. Minulta on jo päässyt unohtumaan tuliko ”uusi” Gamora kuvioihin jo edellisessä osassa vai jonkun muun elokuvassa. Kiinnitin vain huomiota, että siskokset ovat kaikesta huolimatta yllättävän hyvää pataa keskenään.

Hollywood tykkää tehdä näitä hyvin perheorientoituneita elokuvia, oli kyseessä sitten biologinen ja ns. löydetty perhe. Olisi muuten ollut hyvä vitsi, jos Rocket olisi ruennut isäksi niille pesukarhunpoikasille, jotka löysi. Toisaalta Rocket sai Peterin kapteenin paikan, että ehkä isyys olisi mennyt yli jo amerikkalaistenkin mielestä. Tuliko Adamista loppujen lopuksi Guardiansin jäsen? Krediittikohtaus viittasi siihen, kun hänellä oli heidän univormunsakin. Peteriä ei muuten kutsuttu Star-Lordiksi juuri ollenkaan. Liekö tietoinen valinta osoittamaan henkilön henkistä kasvua, kun ei enää tarvitse ainakaan ystävien kesken käyttää supersankarinimeä.

Elokuva oli ihan hyvä. Oli yllätys, että se oli 3D:nä, kun Finnkinokaan ei näköjään näistä enää erikseen ilmoita. Olisi mennyt normaalina 2D ihan hyvin. Joka tapauksessa pätevää mäiskintää ja siellä joukossa tunteellisia ja hauskoja hetkiä.


-Roona-



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Elokuvissa: LXXXVI: Back to Black

 Heippa! Sam Taylor-Johnson on ohjannut elämäkertaelokuvan Amy Winehousesta. Pääosissa näyttelevät Marisa Abela (Amy), Jack O´Connell (Blake...