tiistai 6. syyskuuta 2016

Blogilla vihdoin uusi nimi

Hei!

Pitkän (ja ei niin tiiviin) mietinnän jälkeen nimeksi tuli Sribere sciensiksi, joka tarkoittaa yksinkertaisesti kirjoitustaitoista. Siinä kuvastuu kuitenkin kaiken tämän blogiin postatun sekametelisopan ydin.

Halusin blogin nimeen latinaa, kun kerran olen innokas latinisti ;), ja jotain kirjoittamiseen liittyvää. Tästä se ajatus sitten lähti.

Olin jo keväällä piirtokirjoituksia kääntäessäni ihastunut yhteen hautapiirtokirjoitukseen ja ajattelin, että saisin väännettyä siitä blogin nimen jotenkin.

Siinä oli siis seuraava teksti: (suomennos latinamainen)

Non splendor non divitiae (Ei mahtavuutta eikä rikkautta)
sed animi corporisque (vaan sielun ja ruumiin)
hic datur tranquillitas (rauhaa annetaan täällä)

Kyseessä on kristillinen hautakirjoitus 300-400-luvulta jKr. Kuvan kivestä ja muuta tietoa voi katsoa täältä: http://archaeologicalmuseum.jhu.edu/the-collection/object-stories/latin-funerary-inscriptions/other-epitaphs/splendor-et-divitiae/

Tulin kuitenkin siihen tulokseen, että jos joudun lyhentelemään tuota se menettää merkityksen ja toisaalta kokonaisuudessaan se liian pitkä nimeksi, joten se sai jäädä.

Etsin sitten ihan suosiolla sanakirjoista ja sananlaskokoelmista jotain sopivaa ja sieltä löytyi tämä.

Blogilla on siis uusi nimi ja minä olen tyytyväinen.



                                              -Roona-



PS. Fontti vaihtui kesken kaiken itsestään, joten yhdensin koko tekstin täksi ei kovin kauniiksi fontiksi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lempikahvisi sulle sekoitan, osat 4-6

 Moikka! 4.(200) ' Jonossa hänen edessään oli ainakin kymmenen tyttöä. Ja valehtelematta jokainen veti paitansa kaula-aukkoa hiukan alem...